Европейският съюз ще предостави 6,5 млн. евро за спешна помощ

...
Европейският съюз ще предостави 6,5 млн. евро за спешна помощ
Коментари Харесай

ЕС предоставя 6,5 млн. евро за помощ на Турция и Сирия след земетресенията

Европейският съюз ще даде 6,5 млн. евро за незабавна помощ на Турция и Сирия след земетресенията, се споделя в известие на Европейската комисия (ЕК).

" След няколкото трусове в Турция и Сирия по-рано тази седмица Европейският съюз ще даде спомагателна незабавна помощ на двете страни посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, както и незабавна филантропична помощ на стойност 6,5 милиона евро ", се споделя в изказването.

Според известието " в началото " 3,5 млн. евро ще бъдат отпуснати на Сирия под формата на незабавна филантропична помощ, с цел да се помогне на нуждаещите се да получат достъп до заслон, вода, хигиенични уреди и други, както и да се подкрепят интервенциите по търсене и избавяне.

На Турция ще бъдат предоставени в началото 3 млн. евро " за подкрепяне на напъните за реагиране " на последствията от земетресението в страната.

Европейският комисар за ръководство на рецесии Янез Ленарчич ще посети засегнатите региони в Турция на 9 февруари, с цел да координира дейностите на Европейски Съюз, заяви Европейска комисия.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР