Европейският съюз ще постигне сделка за Брекзит с Великобритания през

...
Европейският съюз ще постигне сделка за Брекзит с Великобритания през
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС ще има сделка за Брекзит, липсата на такава не е опция

Европейският съюз ще реализира договорка за Брекзит с Англия през ноември, в случай че това не стане още този месец, сподели в изявление за австрийски вестници през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Ройтерс.

Юнкер означи, че капацитетът за доближаване сред двете договарящи страни в последните дни се е нараснал. "Още не сме стигнали до такава степен, само че желанието ни да реализираме единодушие с английското държавно управление е непроменяемо ", сподели той в изявление за вестниците "Стандард ", "Курир " и "Фалтер ".

Трябва да избягаме от сюжета за разлъка без договорка. Той не би бил потребен нито за Англия, нито за останалите страни от Евросъюза, акцентира Юнкер, представен от Българска телеграфна агенция.

Според мен ние ще реализираме съглашение, което извършва изискванията на контракта за отдръпване, сподели той и добави, че е невероятно да се предскаже дали договарянията за Брекзит ще приключат още този месец.

"Ако това не стане, ще го създадем през ноември ", добави ръководителят на Европейска комисия.

Пред австрийските всекидневници Юнкер сподели, че договорката за Брекзит би трябвало да е съпроводена от политическа декларация за бъдещите връзки сред Англия и европейските й някогашни сътрудници.

Лондон и Брюксел се пробват да се договорят за договорката за раздялата и за съглашението за връзките след Брекзит в точния момент за двете срещи на върха, планувани за 17-18 октомври и 17-18 ноември, напомня Ройтерс.

В днешното изявление Юнкер съобщи също, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа разговор с Русия в името на общата сигурност, показва ТАСС.

Въпреки цялото неодобрение във връзка с Русия, което в последните часове мощно нараства, би трябвало да осъзнаем, че поради архитектурата за сигурност би трябвало да поддържаме разговор с Русия и от време на време да действаме дружно. Не съм подготвен за всеобщо неодобрение на Русия, въпреки че разгласих в Брюксел сериозно официално съобщение във връзка със събитията в Холандия, добави Юнкер, имайки поради хакерската офанзива против ОЗХО.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР