Европейският съюз ще отпусне 100 милиона евро като допълнителна хуманитарна

...
Европейският съюз ще отпусне 100 милиона евро като допълнителна хуманитарна
Коментари Харесай

ЕС обеща €100 милиона на Афганистан

Европейският съюз ще отпусне 100 милиона евро като спомагателна филантропична помощ за Афганистан, с цел да се избегне " филантропична злополука ". Това заяви през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз към този момент разгласи по-рано, че подвига четворно филантропичната си помощ за Афганистан и прилежащи страни, тъй че да доближи 200 милиона през 2021 година " Трябва да създадем всичко, с цел да избегнем действителната заплаха от огромен апетит и огромна филантропична злополука ", съобщи Фон дер Лайен в годишната си тирада " За положението на Съюза " пред Европейския парламент в Страсбург.

Тя посочи, че тази помощ ще е част от " нов, по-голям пакет ограничения в поддръжка на Афганистан ", който ще бъде показан " в околните седмици ". " Трябва и отсега нататък да поддържаме афганистанците в страната и в прилежащите страни ", добави тя.

Откакто талибаните поеха властта в Афганистан на 15 август, животът в страната частично е спрял, по-специално поради секването на финансовите потоци от чужбина, които вливаха кръв в локалната стопанска система, отслабена от над 40 години войни. Ситуацията се трансформира в сериозна за милиони афганистанци, връхлетени освен това от суша, последствия от коронавирусната пандемия и от войните. До края на годината Европейска комисия ще предложи закон за битка с насилието против дами - " прекалено много дами се наложи да живеят в боязън по време на пандемията ", заяви Урсула фон дер Лайен. " Става дума за дейно наказателно гонене, за предварителна защита и отбрана както онлайн, по този начин и офлайн ", уточни председателката на Европейска комисия, на която принадлежи законодателната самодейност в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР