Европейският съюз ще отложи Брекзит само ако има стабилно мнозинство

...
Европейският съюз ще отложи Брекзит само ако има стабилно мнозинство
Коментари Харесай

Барние: ЕС може да отложи Брекзит, ако Лондон има стабилно мнозинство

Европейският съюз ще отсрочи Брекзит единствено в случай че има " устойчиво болшинство " във Англия.

Това загатна основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, представен от английски медии. Той даде изявление за " Люксембург таймс ".
 Бившият английски дипломат в Европейски Съюз: Политиците на Брекзит са зашеметяващо нечестни
Бившият английски дипломат в Европейски Съюз: Политиците на Брекзит са зашеметяващо нечестни

Аргументите им " карат търговците на змийско масло да се изчервят "

Според него Обединеното кралство може да минимизира казуса с защитния механизъм за Ирландия , в случай че избере по-смекчена форма на Брекзит.

Ако английското държавно управление желае да бъде по-амбициозно в бъдещите връзки, което не е част от съглашението за овакантяване, може да го направи и по-късно да реализира съглашение за целия пакет. Това ще направи въпроса за защитния механизъм по-маловажен , акцентира той.
 Еврокомисар позволи отсрочване на Брекзит
Еврокомисар позволи отсрочване на Брекзит

Московиси разясни, че Англия би трябвало да каже на Европейски Съюз в каква посока желае да се насочи

Ако погледнем обективно, прави ми усещане, че защитният механизъм не е главният проблем . В последна сметка дебатът в Обединеното кралство е по какъв начин ще наподобява бъдещето на Англия. Вярвам, че можем да преодолеем компликациите, когато обсъдим въпроса дружно, продължи Барние.

Ако Англия изиска отсрочване, това би трябвало да бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз. Те ще се съгласят, в случай че се отговори на три въпроса : първият и вторият - за какво и за какъв интервал? И третият, няма ли да е проблем поради европейските избори през май? Нямам явен юридически отговор на третия въпрос все още. Важно е демократичните процеси в Европейски Съюз да не бъдат наранени от това, изясни основният договарящ.
 Ирландия желае защитен механизъм и при Брекзит без договорка
Ирландия желае защитен механизъм и при Брекзит без договорка

Трябва да договорим съглашение за митническите инспекции

Първите два въпроса са комплицирани и свързани: нужно е устойчиво болшинство в Лондон за всички закони, свързани с Брекзит, които би трябвало да бъдат признати. За това ще е належащо време, сподели той.

Барние предизвести, че в случай че Лондон напусне Европейски Съюз без съглашение, ще има инспекции на границата на Ирландия със Северна Ирландия.

Той удостовери нежеланието на Европейски Съюз да разгласи за какъв интервал от време ще е защитният механизъм . Това е едно от основните претенции на премиера Тереза Мей.

Предпазният механизъм е като застраховка. Не е там, с цел да бъде употребен. Ако се прибегне до него, ще бъде краткотрайно. Ние не можем да обвържем механизма с някакъв интервал , безапелационен Мишел Барние.

По думите му въпросът за ирландската граница е проблем, който касае целия Европейски съюз, а освен Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР