Европейският съюз ще откаже да разговаря за търговията с премиера

...
Европейският съюз ще откаже да разговаря за търговията с премиера
Коментари Харесай

Макрон заплаши да блокира търговията с Великобритания

Европейският съюз ще откаже да беседва за търговията с премиера Борис Джонсън, до момента в който Англия не даде на Брюксел плануваните 39 милиарда английски лири. Острото предизвестие пристигна от един от най-силните съдружници на Еманюел Макрон и някогашен френски министър за Европейски Съюз Натали Лоазо. Говорейки пред Sky News, Лоазо удостовери, че няма да има полемика за бъдещи търговски връзки, до момента в който не бъдат платени парите за овакантяване на Европейски Съюз, и не бъдат уредени правата на жителите и казуса с ирландската граница.

Острото предизвестие от френската страна идва на фона на ескалиращото опълчване сред Англия и Европейския съюз преди 31 октомври.

Лоазо сподели, че опасността на Борис Джонсън за Брекзит без съглашение няма да реши нищо. Тя предложи, че този метод ще върне Англия в позицията, в която се намира в този момент. Новоизбраният френски евродепутат добави, че Европейски Съюз единствено ще даде удължение на Брекзит "ако се случи нещо съществено " като общи избори или втори референдум.и сподели: „ Трябва да извършите избор. Камарата на общините би трябвало да направи избор.Има съглашение за отдръпване, което е на масата, или няма договорка – изборът е единствено сред двете.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР