Европейският съюз ще обсъди в края на месеца идеята за

...
Европейският съюз ще обсъди в края на месеца идеята за
Коментари Харесай

ЕС обсъжда да спре визите за руснаци

Европейският съюз ще разиска в края на месеца концепцията за възбрана за издаване на визи на руснаци, съобщи през днешния ден чешкият външен министър Ян Липавски, чиято страна ръководи Съвета на Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Мярката, за чието въвеждане упорстват украинските управляващи, би трябвало да получи единомислещото утвърждение на всички 27 страни от Европейски Съюз, с цел да бъде призната.

" Пълната възбрана за издаване на визи на руснаци от всички страни, които членуват в Европейски Съюз, може да се окаже доста ефикасна мярка против Русия ", посочи Липавски. Той ще разиска концепцията с външните министри на страните от Европейски Съюз на неофициално съвещание в Прага в края на август.

" В този интервал на съветска експанзия, която става все по-интензивна, не може да става дума за това съветските жители да се отдават на туризъм, както всекидневно ", сподели още чешкият министър.

Липавски разясни обаче, че с цел да бъде призната мярката, ще е належащо и единодушието на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който ръководи съвета на външните министри и този на министрите на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР