Европейският съюз ще наложи санкции на руския президент Владимир Путин

...
Европейският съюз ще наложи санкции на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

ЕС ще наложи санкции на Путин и Лавров

Европейският съюз ще наложи наказания на съветския президент Владимир Путин и на външния министър Сергей Лавров. Това разгласи пред кореспонденти в Брюксел немският външен министър Аналена Бербок през днешния ден. По-конкретно ще бъдат замразени банковите им активи в Европа. На този стадий Европейски Съюз няма да постанова друга обсъждана мярка, а точно възбрана за пътешестване в Европа.

„ Те са виновни за обстоятелството, че почтени хора умират в Украйна, те са отговорни за обстоятелството, че интернационалната система е потъпкана и ние като европейски не одобряваме това “, съобщи тя, представена от CNN.

Снощи Европейски Съюз разгласи редица наказания против Русия, само че измежду тях не се посочваха такива против Путин и Лавров, макар че се появи информация за вероятни самостоятелни ограничавания, свързани с президента.

Решението за заледяване на активи на двамата мъже бе доказано и от ръководителя на европейската дипломация, Жозеп Борел, пред „ Гардиън “.

„ Мисля, че се съгласихме, че за Путин и Лавров, що се отнася до замразяването на активи, ще намерим консенсус тук “, сподели и външният министър на Люксембург, Жан Аселборн.

По-рано през днешния ден западни медии цитираха свои източници, съгласно които блокът ще замрази активите на съветския президент и външния министър, само че няма да им постанова забрани за пътувания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР