Европейският съюз ще може да изпълни плана за ваксинация срещу

...
Европейският съюз ще може да изпълни плана за ваксинация срещу
Коментари Харесай

Тиери Бретон: ЕС ще може да изпълни плана за ваксинация за първите четири месеца

Европейският съюз ще може да извърши проекта за имунизация против Covid-19 за първите четири месеца на тази година, макар закъсненията в доставката на препарата на AstraZeneca, съобщи европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон.

" Закъсненията в доставките на AstraZeneca не значат, че ще има закъснения в програмата за имунизация през първия триместър... Pfizer създава повече от предстоящото ", сподели европейският комисар по радио Europe 1, отбелязвайки, че това дава " опция за отплата " на дефицита на ваксини.

По-рано представителят на Европейската комисия разгласи, че страните от Европейски Съюз ще имат опцията да получат спомагателни четири милиона дози ваксини от Pfizer/BioNTech, доставката на които може да стане до края на март.

На пазара на Европейски Съюз към този момент е позволено централно потреблението на четири ваксини - от Pfizer/ BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson. Кампанията за имунизация обаче не протича безпрепятствено поради забавените доставки. И по този начин, AstraZeneca в събота удостовери известията за нови закъснения в доставката на ваксини за Европейския съюз. Pfizer / BioNTech също оповестиха за незадоволително осъществяване на договореностите преди няколко седмици.

Освен това, като защитна мярка, австрийските управляващи взеха решение да прекратят използването на на имунизацията на AstraZeneca заради гибелта на една имунизирана жена и заболяване на друга след приемане на имунизацията. Естония, Литва, Люксембург, Латвия и Дания последваха образеца на Австрия, а по-късно и България и Ирландия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР