Европейският съюз ще гарантира, че ваксините срещу коронавирус, произведени от

...
Европейският съюз ще гарантира, че ваксините срещу коронавирус, произведени от
Коментари Харесай

ЕК: Ваксини на AstraZeneca няма да напускат ЕС докато компанията не навакса забавените бройки


Европейският съюз ще подсигурява, че ваксини те против ковид, създадени от " АстраЗенека " ( AstraZeneca ), ще останат в границите на единния блок, до момента в който компанията не се върне към осъществяване на уговорките си за доставка, съобщи в петък еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон , съобщи БНР, базирайки се на Ройтер.

В сряда ЕК стегна контрола върху експорт а на коронавирусни ваксини , предоставяйки на Европейския съюз по-голяма опция да блокира доставки те до страни с по-високи равнища на имунизация (като Великобритания) или които не споделят дозите, които създават.

" Разбира се, " АстраЗенека " е проблем...Имахме проблем с тази компания “, уточни Бретон, добавяйки, че всички останали снабдители се оправят добре.

" Разполагаме с инструментите и ще се погрижим всички дози от имунизацията да останат в Европа, до момента в който компанията не се върне към поетите задължения ", сподели еврокомисарят по време на посещаване в завода на фармацевтичната компания в Барселона Reig Jofre, която компания ще цялостни и ще бутилира коронавирусната ваксина на " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) от средата на месец юни.

Бретон заяви, че от април Европейският съюз чака да получи 55 милиона дози от коронавирусната ваксина на Johnson & Johnson.

Европа би трябвало да бъде международен водач в производството на коронавирусни ваксини до края на годината, като 52 заводи на целия континент ще вземат участие в процеса, сподели Тиери Бретон.

Той също по този начин уточни, че Европа би трябвало да е ваксини рала задоволително хора през лятото, евентуално към средата на юли, с цел да реализира равнище на " световен имунитет ".

До края на годината Европа би трябвало да има потенциал да създава общо сред два и три милиарда дози, добави той.

Производството в завода на компанията Reig Jofre в Барселона, който ще реализира последната стъпка за пълнене и довеждане докрай на индустриалния развой на имунизацията " Джонсън и Джонсън ", може да надвиши 100 милиона дози дневно, съобщи испанският министър на промишлеността Рейес Марото на същата конференция.

Ройтерс показва, че имунизацията на " Джонсън и Джонсън " може да даде подтик на разтърсената акция за имунизация в Европа.

Ваксината на Johnson & Johnson е една от четирите, утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Тя има успеваемост от 72% като цяло и е 86% успеваемост при попречване на тежки случаи на болни с Covid-19. За разлика от другите ваксини тя се нуждае единствено от една доза, с цел да бъде реализиран имунитет против ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР