Европейският съюз се нуждае от много по-координирана индустриална политика, по-бързи

...
Европейският съюз се нуждае от много по-координирана индустриална политика, по-бързи
Коментари Харесай

Марио Драги призова за реформи и инвестиции в изоставащата икономика на ЕС


Европейският съюз се нуждае от доста по-координирана индустриална политика, по-бързи решения и солидни вложения, в случай че желае да поддържа стопански темпото със противниците си Съединените щати и Китай, сподели Марио Драги в дългоочакван отчет, предаде 

Европейската комисия изиска от някогашния началник на Европейската централна банка и италиански министър председател преди година да напише отчет за това по какъв начин Европейски Съюз би трябвало да поддържа своята екологична и по-дигитална стопанска система конкурентоспособна във време на засилени световни търкания. В началната част на отчета, който би трябвало да се простира на към 400 страници, Драги сподели, че блокът се нуждае от спомагателни вложения от 750-800 милиарда евро (829-884 милиарда долара) годишно, до 5% от Брутният вътрешен продукт - доста повече даже от 1 -2% в проекта Маршал за възобновяване на Европа след Втората международна война. Страните от Европейски Съюз към този момент са дали отговор на новите действителности, се споделя в отчета на Драги, само че тяхната успеваемост е лимитирана от неналичието на съгласуваност.

Растежът на Европейски Съюз беше непрекъснато по-бавен от този на Съединените щати през последните две десетилетия и Китай бързо наваксваше. Голяма част от разликата се дължи на по-ниска продуктивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР