Европейският съюз се ангажира да засили борбата си срещу руската

...
Европейският съюз се ангажира да засили борбата си срещу руската
Коментари Харесай

ЕС с планове срещу руската дезинформация след инвазията в Украйна

Европейският съюз се ангажира да ускори битката си против съветската дезинформация, защото опасенията от интервенция на Москва след нахлуването ѝ в Украйна нарастват, заяви БГНЕС.

Европейски Съюз към този момент забрани на съветските държавни медии RT и Sputnik да излъчват на територията на 27-те страни от блока в опит да ограничи това, което Брюксел дефинира като основни " оръжия в манипулативната екосистема на Кремъл ".

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че в този момент ще предложи нов механизъм, който би разрешил на блока да глоби " злонамерените участници в дезинформацията " на Москва.

" Свидетели сме по какъв начин съветската офанзива против Украйна продължава ", съобщи Борел пред депутатите в Европейския парламент в Страсбург.

" И това нахлуване мъчително акцентира за какво би трябвало да обръщаме повече внимание на задграничната интервенция, и по-специално на задграничната дезинформация и манипулиране на информацията. "

Борел разкритикува репресиите на Кремъл против самостоятелните репортажи и всеобхватните старания на " съветската пропагандна машина " да оправдае нападението вкъщи и да изопачи протичащото се на място.

" Президентът (Владимир) Путин желае нацията му да бъде сляпа и глуха. Нещо повече, мисля, че президентът Путин би желал съветският народ да бъде равнодушен ", съобщи пред законодателите Вера Йоурова - комисар на Европейски Съюз по въпросите на полезностите и прозрачността.

" По-важно от всеки път е да достигнем до съветския народ и да му предоставим информация. Трябва да се употребяват всички вероятни канали. "

Йоурова похвали решението на стрийминг колоса Netflix да спре услугите си в Русия.

" Президентът Путин желае хората да се забавляват, а не да обръщат внимание на това, което се случва ", сподели тя.

" Не би било вярно да виждаме по какъв начин руснаците се забавляват, а в съседство се убиват украинци ".

Европейски Съюз към този момент усили напъните си за противопоставяне на кремълската дезинформация, откогато Москва анексира Крим и стартира да подклажда войната в Източна Украйна през 2014 година
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР