Европейският съюз реши да предостави допълнителна спешна подкрепа на Турция

...
Европейският съюз реши да предостави допълнителна спешна подкрепа на Турция
Коментари Харесай

ЕС предоставя 3.5 млн. евро спешна хуманитарна помощ на Сирия

Европейският съюз реши да даде спомагателна незабавна поддръжка на Турция и Сирия посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана и незабавна филантропична помощ . Помощта е на стойност 6,5 милиона евро. Комисарят по ръководство при рецесии Янез Ленарчич ще посети засегнатите региони в Турция като част от координацията на реакцията на Европейски Съюз.

Сутринта на 8 февруари сирийските управляващи желаеха да се задейства Механизмът на Европейски Съюз за гражданска отбрана. Искането включва екипи за търсене и избавяне, заслон и медикаменти.

Европейски Съюз откликна на молбата и разгласи първична незабавна филантропична помощ за Сирия в размер на 3,5 милиона евро , с цел да помогне на хората, нуждаещи се от заслон, вода и санитарно-хигиенни условия, разнообразни медицински произведения, от които имат потребност понастоящем, както и за поддръжка на интервенциите по търсене и избавяне. Освен това в Сирия Европейски Съюз си сътрудничи тясно с филантропичните си сътрудници.

Европейски Съюз към този момент даде първична незабавна помощ на Турция в размер на 3 милиона евро за усилване на напъните за реагиране в страната. В допълнение бяха изпратени 31 екипа за търсене и избавяне, 5 медицински екипа, препоръчани от 20 страни - членки на Европейски Съюз, Албания, Черна гора и Сърбия. Екипите включват над 1 500 спасители и 100 кучета за търсене и избавяне.

Освен това през днешния ден Турция изиска средства за заслон посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, като Германия, Литва и Словения към този момент предложиха одеяла, палатки и нагреватели.
 Сирия желае помощ от Европейски Съюз след опустошителното земетресение
Сирия желае помощ от Европейски Съюз след опустошителното земетресение

Жертвите при трусовете са над 9600
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР