Европейският съюз разкритикува бързото одобрение от страна на Великобритания на

...
Европейският съюз разкритикува бързото одобрение от страна на Великобритания на
Коментари Харесай

ЕС критикува остро Великобритания за бързото одобрение на К-19 ваксината

Европейският съюз разкритикува бързото утвърждение от страна на Англия на имунизацията против COVID-19 на Pfizer и BioNTech, заявявайки, че неговата лична процедура по утвърждение е по-изчерпателна, откакто Англия стана първата западна страна, одобрила ваксина против COVID-19, осведоми "Ройтерс ".

Ходът по издаването на незабавно позволение за имунизацията на Pfizer/BioNTech0 е възприеман от мнозина като политически прелом за английския министър-председател Борис Джонсън, който изведе страната си от Европейски Съюз и се сблъска с рецензии за отношението си към пандемията.

Решението беше взето в границите на ултрабърз, незабавен развой по утвърждение, който разреши на английския регулаторен орган краткотрайно да позволи имунизацията единствено 10 дни откакто стартира да изследва данни от огромни тествания.

В извънредно безкомпромисно изказване Европейската организация по медикаментите, която дава отговор за одобряването на имунизациите против COVID-19 в границите на Европейски Съюз, настоя, че по-дългата процедура за утвърждение е по-подходяща , защото се основава на повече доказателства и изисква повече инспекции от незабавната процедура, определена от Англия.

Агенцията съобщи през вчерашния ден, че ще реши до 29 декември дали краткотрайно да позволи имунизацията на американския производител на медикаменти Pfizer и неговия немски сътрудник BioNTech.

Говорител на Европейската комисия сподели, че процедурата на Европейската организация по медикаментите е "най-ефективният регулаторен механизъм за даване на достъп на всички жители на Европейски Съюз до безвредна и ефикасна ваксина ", защото се основава на повече доказателства .

Мениджърът на Pfizer за Англия Бен Осбърн сподели: "Предоставихме цялостни пакети с данни, непредубедени данни, и на двата регулатора. Смятам, че това, което виждате, е просто разликата в главния развой и периодите, за разлика от всяка разлика в подаването на данни. "

От своя страна Джун Рейн, ръководителка на Британската организация за контролиране на медикаментите и здравните артикули, посочи: "Начинът, по който организацията работи, е равностоен на всички интернационалните стандарти.

Нашият прогрес напълно зависи от съществуването на данни в настоящия ни обзор и нашата строга оценка и самостоятелни препоръки, които получихме. "

Европейската организация по медикаментите стартира обзор на предварителните данни от изпитванията на Pfizer на 6 октомври, незабавна процедура, целяща ускорение на възможното утвърждение, което нормално лишава минимум седем месеца от приемането на цялостните данни.

Британският регулатор стартира собствен личен обзор на 30 октомври и проучва по-малко данни от предоставените на Европейската организация по медикаментите.

" Идеята не е да бъдем първи, а да имаме безвредна и ефикасна ваксина ", настоя немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан на конференция.

Запитан за незабавната процедура, употребена от Англия, той сподели, че страните от Европейски Съюз са избрали по-изчерпателна процедура за повишение на доверието във имунизациите .

"Ако оценявате единствено частичните данни, както те вършат, те също по този начин поемат най-малък риск ", сподели някогашният началник на Европейската организация по медикаментите Гидо Раси пред италианско радио.

"Лично аз бих очаквал сериозен обзор на всички налични данни, което английското държавно управление не е направило, за да може да каже, че без Европа са първи ", добави той.

Евродепутати бяха още по-категорични в рецензиите си към дейностите на Англия.

"Смятам това решение за проблематично и предлагам на страните членки на Европейски Съюз да не повтарят процеса по същия метод ", акцентира Петер Лизе, евродепутат, който е член на партията на немския канцлер Ангела Меркел.

"Няколко седмици на обстоен обзор от Европейската организация по медикаментите са по-добри от прибързаното позволение за незабавна приложимост на ваксина ", настоя още Лизе, който съставлява Европейската национална партия, най-голямата група в Европейския парламент.

Според разпоредбите на Европейски Съюз имунизацията на Pfizer би трябвало да бъде позволена от Европейската организация по медикаментите, само че страните от Европейски Съюз могат да употребяват незабавна процедура, която им разрешава да популяризират ваксина вкъщи за краткотрайна приложимост.

Англия към момента е обект на разпоредбите на Европейски Съюз, до момента в който не излезе изцяло от Общността в края на годината.

" Налице е явна световна конкуренция за стартирането на имунизацията на пазара допустимо най-бързо ", отбелязва Тиемо Волкен, евродепутат от групата на социалистите, втората по величина в Европарламента.

"Въпреки това считам, че е по-добре да отделите време и да се уверите, че качеството, успеваемостта и сигурността са обезпечени и дават отговор на нашите стандарти в Европейски Съюз ", посочи още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР