Европейският съюз публикува своя предварителен списък на американските стоки, които

...
Европейският съюз публикува своя предварителен списък на американските стоки, които
Коментари Харесай

ЕС разкри ответния списък с мита за САЩ на стойност $20 милиарда

Европейският съюз разгласява своя прелиминарен лист на американските артикули, които ще бъдат облагани,като ответна мярка от страна на блока, поради разногласието сред двете страни на стойност 12 милиарда $, подбуден от дотациите за Boeing, осведоми Bloomberg.

Европейската комисия стартира публично допитване по отношение на американските артикули - от видео конзоли до кетчуп. Световната комерсиална организация в последна сметка ще дефинира размера на на вредите за Европейски Съюз, с опция да се проинесе до края на тази година или при започване на 2020 година.

Планът на Европейски Съюз за възмездие, оголен в сряда в Брюксел, последва след опасността на Съединени американски щати да търси компенсации в размер на 11 милиарда $ посредством мита за европейски артикули, вариращи от хеликоптери до сирена, с цел да противодейства на държавната помощ за Airbus. И двете дейности произтичат от паралелни, 14-годишни разногласия в СТО по отношение на поддръжката, нарушаваща разпоредбите на организацията, за производителите на самолети.

Трансатлантическият спор се разпалва, доккато Европейски Съюз и Съединени американски щати се приготвят за договаряния за унищожаване на промишлените цени. Двете страни се ангажират възобновиха разногласието поради помощта за самолетните производители и протекционизма на Доналд Тръмп, изключително противоречивите му мита върху непознатата стомана и алуминий въз основа на съображения за национална сигурност и заканите, да наложи мита върху вносните от Европейски Съюз автомобилни на същите учредения.

Предварителният лист на вносни американски артикули в Европейски Съюз в разногласието за Boeing е на обща стойност към 20 милиарда $ и блокът в последна сметка ще стартира да ползва мита върху някои или всички артикули, откакто СТО дефинира размерът на вредите, съгласно публични лица.

Досега Европейски Съюз е приложил мита за 2,8 милиарда евро (3,2 милиарда долара) на американски артикули в отговор на мита за метала от страна на Тръмп и заплашва да удари американски артикули с мита за още 20 милиарда евро, в случай че Вашингтон ограничи вноса на коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР