Европейският съюз проучва начини за увеличаване на помощта за енергийния

...
Европейският съюз проучва начини за увеличаване на помощта за енергийния
Коментари Харесай

ЕС ще помогне на украинския енергиен сектор frognews.bg

Европейският съюз изследва способи за увеличение на помощта за енергийния бранш на Украйна, който пострада от седмици на съветски въздушни ракетни офанзиви, съобщи в еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон. Тя бе на посещаване в Киев, оповестява БНР като цитира Ройтерс.

 

Симсон дефинира мащаба на разрушенията като разрушителни. Тя увери, че ще бъдат положени старания за увеличим финансовата, техническата и практическата помощ.

 

Симсон прикани в " Туитър " всички страни членки, европейски институции и техните съдружници, както и частни донори да усилят поддръжката си за Украйна.

 

Еврокомисарят пътува до Киев след седмици на съветски ракетни офанзиви, ориентирани към украинската гражданска инфраструктура и по-специално към електроцентрали.

 

Симсон възнамерява да се срещне с украинските управляващи и енергийни компании, с цел да разиска по какъв начин Европейски Съюз, интернационалните сътрудници и частният бранш могат да оказват помощ. Очаква се да се разиска и обстановката в окупираната от Русия атомна електроцентрала " Запорожие ", сигурността на доставките и бъдещата реорганизация на енергийната система.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР