Европейският съюз призова днес мигрантите в Турция да не отиват

...
Европейският съюз призова днес мигрантите в Турция да не отиват
Коментари Харесай

ЕС към мигрантите: Не отивайте на границата с Гърция, затворена е

Европейският съюз прикани през днешния ден мигрантите в Турция да не отиват на границата с Гърция и да не се пробват да я преминат, защото тя е затворена, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Информацията, че границата е отворена, е лъжлива и хората не трябва да се пробват да стигнат до нея, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел на конференция в Загреб.

" Ако желаеме да избегнем сериозни обстановки, би трябвало да знаем истината. Да спрем тази игра ", сподели той след среща на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в хърватската столица.

Няколко хиляди мигранти от Сирия, Афганистан, Иран, Пакистан и Африка се стекоха на турско-гръцката граница, откакто предходната седмица Турция съобщи, че повече няма да съблюдава съглашението от 2016 година с Европейски Съюз за задържането им на своя територия. Гръцката полиция употребява през днешния ден сълзотворен газ, с цел да отблъсне мигранти, които се пробваха да я преминат.

В изказване външните министри от Европейски Съюз приканиха Анкара да спре да популяризира подправена информация, че границите с Европейски Съюз са отворени.
Европейският съвет приканва турското държавно управление и всички фактори и организации на място да предадат това обръщение и да противодействат на разпространението на подправена информация, се споделя в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР