Европейският съюз предложи отлагане на ембаргото върху доставките на петрол

...
Европейският съюз предложи отлагане на ембаргото върху доставките на петрол
Коментари Харесай

ЕС предложи отлагане на руското петролно ембарго за Унгария, Словакия и Чехия

Европейският съюз предложи отсрочване на ембаргото върху доставките на нефт от Русия за Унгария, Словакия и Чехия до 2024 година Това заяви “Блумбърг”, базирайки се на свои източници.

Според предлагането Чешката република ще може да внася съветски нефт до юни 2024 година, а Унгария и Словакия – до края на същата година. Всички останали държави-членки на Европейски Съюз ще прекратят вноса на нефт от Русия до края на тази година, както беше препоръчано в началото, отбелязва организацията.

Европейски Съюз се готви да наложи шести пакет от наказания против Русия по отношение на войната в Украйна. Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, която приказва на съвещание на Европейския парламент в Страсбург в сряда, предложи страните от Европейски Съюз да стартират последователно да се отдръпват от съветския нефт, да изключат още три съветски банки, в това число Сбербанк, от системата за междубанкови разплащания SWIFT и да спрат излъчването на три съветски държавни телевизионни канала в Европейски Съюз.

Според дипломатически източници и европейски медии Европейска комисия е предложила страните от Европейски Съюз да откажат да внасят съветски недопечен нефт след шест месеца и да откажат да внасят петролни артикули през 2023 година Очакват се и разнообразни условия за отвод от петрол от танкери и от петрол от тръбопроводи.

Унгария се опълчва на рестриктивните мерки върху вноса на сила от Русия. Словакия приказва за вредите за страната при положение на отвод от нефт от Русия. Според източници на телевизия CDF обаче двете страни, както и Австрия, са отдръпнали ветото си върху петролното ембарго.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР