Европейският съюз предложи финансови стимули на държавите-членки, за да приемат

...
Европейският съюз предложи финансови стимули на държавите-членки, за да приемат
Коментари Харесай

ЕС предлага на държавите-членки пари, за да приемат спасени мигранти

Европейският съюз предложи финансови тласъци на държавите-членки, с цел да одобряват мигранти от избавителни кораби в Средиземно море, като част от напъните да се приключи цялата седмична колизия с Италия.

Предложенията идват като уголемение на договореностите на европейската среща на върха предишния месец, в отговор на новото популистко държавно управление на Италия, което съобщи подготвеност да отклонява плавателни съдове с мигранти.
Европейската комисия предложи да се отделят средства за доброволци измежду държавите-членки на Европейски Съюз за основаване и ръководство на центрове на тяхната територия, до момента в който бъде несъмнено дали хората дават отговор на условията за леговище в Европа или би трябвало да бъдат изпратени у дома като стопански мигранти. Комисията предложи също да се дават на държавите-доброволци в блока 6 000 евро за всеки претендент за леговище, който те одобряват в тези " следени центрове ", заяви БГНЕС.
" Ние сме подготвени да подкрепим държавите-членки и трети страни за по-добро съдействие при приемането на мигранти, които са избавени в морето ", сподели еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.
В допълнение към центровете за обработка в границите на Европейски Съюз, срещата на върха се съгласи да обмисли основаването на " дебаркационни платформи " отвън блока, най-вероятно в Северна Африка, за да се обезсърчат мигрантите да се качат на борда на контрабандни лодки, ориентирани към страните от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР