Европейският съюз поиска от Великобритания да промени предложенията си и

...
Европейският съюз поиска от Великобритания да промени предложенията си и
Коментари Харесай

ЕС поиска от Лондон да си преработи предложенията за Брекзит и да се върне в петък

Европейският съюз изиска от Англия да промени предложенията си и да се върне в петък в Брюксел за договаряния , оповестяват медии.

Дипломатически източници в Общността разясниха, че на английската страна е декларирано да преработи показаните във вторник оферти и да се върне в Брюксел в петък за продължение на диалозите. Източниците прибавиха, че Европейският съюз е песимистичен за постигането на съглашение преди срещата на върха на 21-22 март.
 Лондон: Англия отсрочва Брекзит, в случай че се отхвърли договорката на Мей
Лондон: Англия отсрочва Брекзит, в случай че се отхвърли договорката на Мей

Парламентът няма да гласоподава за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение

Предложението на основния прокурор на Обединеното кралство Джефри Кокс включват молба за съставяне на " арбитражна комисия ", която да вземе решение по въпроса за защитния механизъм за Ирландия и да проучва позициите на Брюксел и на Лондон. Другото предложение е " мини защитен механизъм ", който покрива единствено някои детайли, отнасящи се до граничната инфраструктура.

Двете оферти обаче са отхвърлени от основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, който предлага промени. Той акцентира, че с второто предложение Англия " слага под въпрос правната непоклатимост на защитния механизъм " и се пробва да излезе с " правно решение на политически проблем ".
 Европейски Съюз: Все още няма решение за Брекзит
Европейски Съюз: Все още няма решение за Брекзит

Въпросът за защитния механизъм за Северна Ирландия към момента не е позволен

Междувременно водачът на болшинството в Камарата на общините Андреа Ледсъм съобщи, че съглашението на премиера Тереза Мей за Брезкит ще бъде гласувано на 12 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР