Европейският съюз подкрепи нов 8-и пакет санкции срещу Русия. Мерките

...
Европейският съюз подкрепи нов 8-и пакет санкции срещу Русия. Мерките
Коментари Харесай

Приеха таван на цената на руския петрол

Европейският съюз поддържа нов 8-и пакет наказания против Русия. Мерките включват ценови таван на съветския недопечен нефт, който се доставя с танкери до трети страни. Както и възбрана за вноса на редица съветски артикули. Новите наказания са в отговор на противозаконната анексия на украински територии. Очаква се финалната им версия да бъде подписана през днешния ден или на следващия ден. Те ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз. Очаква се това да стане на следващия ден.

Мерките идват в отговор на противозаконната анексия на украински територии.

 
Тази война може да завърши единствено по метод, който подсигурява мир. За да се подсигурява мир, е належащо Украйна да възвърне териториалната си целокупност и цялостния си суверенитет. Русия би трябвало да поеме своите политически и морални отговорности във войната. Трябва да заплати за възставяноването и да й се търси отговорност за осъществените закононарушения против човечеството.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността

Предвидена е възбрана за вноса на редица съветски артикули - като стоманени произведения, хартия, машини, химикали, пластмаса и цигари от Русия. На европейските компании се не разрешава да дават услуги на съветски компании в областта на осведомителните технологии, както и правни и инженерни услуги. 

 
Посланиците на Европейски Съюз утвърдиха 8-ия пакет. Гледаме на този пакет като на още една стъпка за уединяване на съветския режим, с цел да може войната да спре. Новият пакет със наказания съставлява едно наказание на скорошните референдуми и анексиране на украински територии от Русия. 
Микулаш БЕК, министър по европейските въпроси на Чехия

Разширяват се глобите против назначените от Москва ръководители на украинските области Херсон и Запорожие, които са анексирани и отчасти окупирани от Русия. 
Въвеждат се и нови ограничения против заобикалянето на наложените наказания.
Нови съветски лица и компании, упрекнати в нарушение на украинските суверенитет и териториална целокупност, са добавени в така наречен черен лист. 
А жители на Европейски Съюз няма да могат да вземат участие в управленията на съветски държавни организации. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР