Европейският съюз подкрепи бившата финансова министърка на Нигерия, Нгози Оконьо-Ивеала,

...
Европейският съюз подкрепи бившата финансова министърка на Нигерия, Нгози Оконьо-Ивеала,
Коментари Харесай

ЕС подкрепи африканка за лидер на Световната търговска организация

Европейският съюз поддържа някогашната финансова министърка на Нигерия, Нгози Оконьо-Ивеала, за лидерския пост в Световната комерсиална организация, изпращайки сигнал на доверие към Африка, заяви за „ Ройтерс “ представител на Европейски Съюз.

Заедно с актуалната южнокорейска министърка на търговията Йо Мйън-хе, Оконьо-Ивеала стигна до финалния стадий от избора на нов началник на СТО. За първи път в 25-годишната история на организацията се обрисува тя да бъде управлявана от жена. Победителката ще размени бразилеца Роберто Азеведо, който разгласи преждевременното си овакантяване, преминавайки към директорския екип на PepsiCo, където ще дава отговор за корпоративните връзки.

Подкрепата на Европейски Съюз се смята за мощен сигнал за усилване на многостранния ред и взаимното доверие сред блока и Африка. СТО е изправена пред две провокации – утежняването на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай, както и рецензиите от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, която замрази апелативния орган, блокирайки назначението на съдии.

В момента 66-годишната Оконьо-Ивеала е шеф на Борда на световния съюз за ваксини Gavi, учреден от Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ и зает с обезпечаването на достъп до имунизация в по-бедните страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР