Европейският съюз подготвя споразумение за миграцията с Ливан, съобщи заместник-председателят

...
Европейският съюз подготвя споразумение за миграцията с Ливан, съобщи заместник-председателят
Коментари Харесай

Схинас: ЕС готви миграционно споразумение с Ливан

Европейският съюз приготвя съглашение за миграцията с Ливан, заяви заместник-председателят на Еврокомисията Маргаритис Схинас в Никозия.

Вкипърската столица той взе участие в взаимна среща с шестима министри и заместник-министри, на която бяха разисквани осъществяването на европейският проект за деяние за Източното Средиземноморие и интеграцията на мигрантите в Кипър, съобщи БНР.

Европейският съюз ще приложи към Ливан сходен метод както приподписаните към този момент съглашения с Египет и Тунис, сподели Маргаритис Схинас. Той акцентира, че е „ налице политическа воля “ да се върви в тази посока.

Това значи даване на страната на финансова помощ от Европейски Съюз за битка с противозаконната миграция, за което Никозия упорства от месеци.

Кипър е „ подложен на задушаващ напън “ от „ всеобщото идване на сирийски жители по море “ от Ливан, съобщи вътрешният министър Константинос Йоану. Според него повече практическа поддръжка за Бейрут ще има единствено позитивни резултати за Кипър, а и за останалата част от Европейския съюз.

Маргаритис Схинас дефинира като „ комплициран развой “ преоценката на региони в Сирия като безвредни, с цел да могат да се връщаттърсещи леговище, което е другото значимо искане на Никозия към Брюксел.

Досега Европейската комисия е предоставила на Кипър 250 млн. евро за ръководство на миграцията, а през идващите седмици ще бъдат изплатени още 50 млн. евро, разгласи заместник-председателят й.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР