Европейският съюз подготвя нов пакет санкции срещу Русия по случай

...
Европейският съюз подготвя нов пакет санкции срещу Русия по случай
Коментари Харесай

За втората годишнина от войната в Украйна: ЕС готви нов пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз приготвя нов пакет наказания против Русия по случай втората годишнина от началото на нейната война против Украйна, съобщи Франс прес , представена от dariknews.bg , като се базира на дипломати в Брюксел.

Въпросните източници, поискали анонимност, не дадоха детайлности, като се ограничиха да кажат през днешния ден, че договарянията не престават.

Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел " доста държи да отбележим втората годишнина от нападението (на Русия против Украйна) с пакет наказания, ориентирани основно против физически и юридически лица ", сподели един от дипломатите.

Балтийските републики и Полша са измежду най-запалените поддръжници на концепцията да бъдат наложени наказателни ограничения против съветския нуклеарен бранш и полутечен газ. Други страни членки на Европейски Съюз обаче не гледат на това предложение по този начин благосклонно, отбелязва Агенция Франс Прес.

В началото на предишния месец 27-те към този момент одобриха 12-и пакет наказания против Русия, който не разрешава вноса на диаманти - бранш, който обезпечава на страната доходи сред 4 и 5 милиарда $ годишно. Освен това те обмислят, в съгласуваност с страните от Г-7, способи за потребление на замразени съветски активи на стойност към 300 милиона $, показва Агенция Франс Прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР