Европейският съюз подготвя нов пакет санкции срещу Русия по случай

...
Европейският съюз подготвя нов пакет санкции срещу Русия по случай
Коментари Харесай

ЕС подготвя нов пакет санкции срещу Русия за втората годишнина от началото на войната ѝ срещу Украйна

Европейският съюз приготвя нов пакет наказания против Русия по случай втората годишнина от началото на нейната война против Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на дипломати в Брюксел.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12452
Въпросните източници, поискали анонимност, не дадоха детайлности, като се ограничиха да кажат през днешния ден, че договарянията не престават.

Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел " доста държи да отбележим втората годишнина от нападението (на Русия против Украйна) с пакет наказания, ориентирани основно против физически и юридически лица ", сподели един от дипломатите.

Балтийските републики и Полша са измежду най-запалените поддръжници на концепцията да бъдат наложени наказателни ограничения против съветския нуклеарен бранш и полутечен газ. Други страни членки на Европейски Съюз обаче не гледат на това предложение по този начин благосклонно, отбелязва Агенция Франс Прес.

В началото на предишния месец 27-те към този момент одобриха 12-и пакет наказания против Русия, който не разрешава вноса на диаманти - бранш, който обезпечава на страната доходи сред 4 и 5 милиарда $ годишно. Освен това те обмислят, в съгласуваност с страните от Г-7, способи за потребление на замразени съветски активи на стойност към 300 милиона $, показва Агенция Франс Прес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР