Европейският съюз поддържа контакти с Белград и Прищина, във връзка

...
Европейският съюз поддържа контакти с Белград и Прищина, във връзка
Коментари Харесай

ЕС прикани Сърбия и Косово към сдържаност

Европейският съюз поддържа контакти с Белград и Прищина, във връзка със събитията в Косово. Официални представители на дипломатическата работа на съюза приканиха за оптималната въздържаност, като всевъзможни полицейски интервенции не би трябвало да се отразяват на напъните за нормализация на ситуацията.

Рязко се изостри напрежението сред Сърбия и Косово. Армията в Белград беше приведена в цялостна бойна подготвеност. Това се случи, откакто специфичните елементи на Прищина арестуваха 19 души, измежду които и двама чиновници на Организация на обединените нации - един от тях руснак. Косовските управляващи изясняват, че арестите са в границите на интервенция против контрабандата, съобщи Нова телевизия.

Според Белград, обаче, това е опит да бъдат овладени северните елементи на Косово, обитаеми най-вече със сърби. Москва прикани подкрепящите Прищина страни да окажат въздействие върху косовските албанци, с цел да се предотврати нова серпантина на спора в района, се споделя в коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР