Европейският съюз планира да удължи за след март 2020-а година

...
Европейският съюз планира да удължи за след март 2020-а година
Коментари Харесай

ЕС планира да удължи срока за достъп на европейски клиенти до клиринговите къщи в Лондон

Европейският съюз възнамерява да удължи за след март 2020-а година периода за достъп на европейски клиенти до клиринговите къщи, основани в Лондон, с цел да даде на финансовата промишленост повече време да се приготви за Брекзит, съобщи в петък еврокомисарят по финансите Валдис Домбровскис, представен от Ройтерс, съобщи БНР.

По проект краткотрайното позволение от страна на Европейски Съюз, известно като равностойност, би трябвало да изтече на 30-и март 2020-а година. Това позволение третира основани във Англия клирингови къщи (в това число европейския централен сътрудник за деривати в лицето на Лондонската фондова борса) като компании от Европейския съюз, даже и след Брекзит (след излизането на Обединеното кралство от ЕС). Все още закрепеният за края на март сегашен период покачва вероятността клиенти от Европейския съюз да се наложи да изместят платежните си позиции от Лондонските клирингови къщи към останалата част от Европейски Съюз, освен това на забележителна цена.

Зам.-председателят на Европейска комисия: Приемането на еврото ще окаже лимитирано влияние върху цените

"Смятам да предложа да се възобнови това лимитирано във времето решение за равностойност и след досегашната последна дата на 30-и март ", уточни Валдис Домбровскис и добави, че мярката е нужна, защото "рискът за финансовата непоклатимост към момента не е отстранен изцяло, тъй като европейската финансова промишлеността към този момент не е изцяло готова за сюжет на Брекзит без договорка ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР