Европейският съюз планира да се бори срещу онлайн материали, свързани

...
Европейският съюз планира да се бори срещу онлайн материали, свързани
Коментари Харесай

Еврокомисията планира да затегне мерките срещу онлайн тероризма




Европейският съюз възнамерява да се бори против онлайн материали, свързани с тероризъм и екстремизъм, оповестени в платформи като Фейсбук, YouTube и Twitter. Те би трябвало да подхващат повече старания за бързо заличаване на сходно наличие. В противоположен случай Европейска комисия може да наложи солени санкции.

Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг е декларирал пред в. Financial Times, че Европейският съюз не вижда „ задоволително прогрес “ по този проблем от страна на софтуерните компании и счита, че има потребност от „ по-строги дейности, с цел да отбрани по-добре своите жители “. „ Не можем да си позволим да се отпуснем или да останем незаинтересовани пред лицето на сходно тъмно и разрушително събитие “, прибавя той пред изданието.

Европейската комисия създава план на регулация, който би трябвало да бъде оповестен през октомври. Според някои представени в публикацията източници, законът ще даде на обществените медии предел от 1 час, с цел да изтрият наличие, което е посочено от управляващите като неуместно.

В момента Европейска комисия организира политика на саморегулиране, която дава опция на софтуерните компании да се занимават сами с сходни материали. По-рано тази година напътствията на комисията станаха по-строги и предложиха дейностите да бъдат предприемани по-бързо, само че до момента нямаше метод да се подсигурява, че тези инструкции са били изпълнени. Проектът на регулацията ще би трябвало да бъде утвърден от Европейския парламент и от Съвета на министрите на страните членки на Европейски Съюз.

Според FT, Гугъл е оповестила, че над 90 на 100 от терористичните материали, отстранени от YouTube, са били маркирани автоматизирано, а Фейсбук смят,а че е премахнала съвсем 1,9 милиона случая на терористична агитация, които са разкрили в обществената мрежа единствено от началото на тази година.

Наскоро Германия одобри закон, съгласно който фирмите, които „ пропуснат “ да отстранен нелегално наличие в границите на 24 часа, ще бъде санкционирани със сума до €50 милиона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР