Европейският съюз планира да изпрати на Украйна първата печалба от

...
Европейският съюз планира да изпрати на Украйна първата печалба от
Коментари Харесай

Financial Times: ЕС планира да прехвърли на Украйна 2-3 млрд. евро печалби от руски активи през юли

Европейският съюз възнамерява да изпрати на Украйна първата облага от замразените съветски активи през юли, оповестиха източници на Financial Times. Според вестника 2-3 милиарда евро могат да бъдат трансферирани на Киев.

Брюксел може да конфискува 97% от облагите от замразени съветски активи, съхранявани в сметки в компанията за финансови услуги Euroclear. Средствата ще бъдат преведени в бюджета на Европейски Съюз. Предполага се, че парите ще се изплащат на тримесечие или два пъти годишно и „ могат да бъдат употребявани в полза на Украйна в сходство с разнообразни съглашения “. Очаква се 20 милиарда евро приходи да бъдат иззети до 2027 година

Европейската комисия, както написа FT, е подготвила проект за конфискация на облаги, получени след февруари 2024 година Първият транш ще бъде изпратен през юли, в случай че всички страни от Европейски Съюз поддържат предлагането. Официално известие се чака да бъде направено на среща на върха на водачите на Европейски Съюз тази седмица. Инициативата няма да има назад деяние. 4 милиарда евро облага, получена от съветски активи през 2023 година, ще бъде разполагаем на депозитаря - Euroclear.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР