Европейският съюз отпусна 450 000 000 евро, за да стимулира

...
Европейският съюз отпусна 450 000 000 евро, за да стимулира
Коментари Харесай

Колко вземаме от € 450 млн. от ЕС за оръжейни доставки към Украйна: Вице Нинова мълчи

Европейският съюз отпусна 450 000 000 евро, с цел да подтиква военно – промишлените комплекси на тези страни, които членуват в него, които ги имат и са подготвени да създадат доставки на нападателни оръжия и на муниции към Украйна.

4 от страните в Европейски Съюз влизат в десетката на най-големите производители в света, където на почетната стълбица след водачите Съединени американски щати и Русия се подрежда едната от двете най-големи евроикономики – Франция. Веднага след нея – 4-та е Германия, а пета е Испания. На десетата позиция е Италия.

Макар и надалеч то размерите на водещите производители, България също има военно-промишлен комплекс, освен това държавен в огромната си част, само че не е ясно какъв брой от 450-те милиона евро ще получи от преференциалната договорка.

Не е загадка, че през последните месеци крупни предприятия в сектора оповестиха, че затварят порти заради липса на поръчки и оставиха хиляди служащи на улицата.

Попитана по този мотив, отрасловият вицепремиер Корнелия Нинова , която сама преди дни се разноски до сопотския оръжеен цех, който е държавен, не съумя да отговори до публицистичното привършване на броя на вестник 19 минути.

Както съобщи от Мадрид Йосиф Давидов, 4 самолета с испански въоръжения към този момент са отлетели за Полша, където се събират оръжията и боеприпасите за снабдяване в Украйна.

Наталия Каменова

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР