Европейският съюз одобри план на гръцкото правителство да отдели 341

...
Европейският съюз одобри план на гръцкото правителство да отдели 341
Коментари Харесай

EС одобри гръцки план за тръбопровод - енергиен резервоар

Европейският съюз утвърди проект на гръцкото държавно управление да отдели 341 милиона евро (339.5 милиона щатски долара) за контейнер вид водопровод, в който да съхранява сила от 900 MW, според разпоредбите си за държавна помощ.

Европейската комисия утвърди мярката, с която гръцката страна ще финансира построяването и употребата на свързани към мрежата системи за предпазване на сила с обща мощ 900 MW .

Проектните оферти ще бъдат определени в границите на конкурентна тръжна процедура , като осъществяването им ще бъде предоставено по контракти, които ще бъдат подписани до края на 2023 година. Целта е плановете да бъдат приключени до края на 2025 година .

Държавната помощ, която ще възлиза на 341 милиона евро , ще бъде под формата на безплатна инвестиция в плановете за по време на тяхното строителство. Освен това всяка година ще бъде отпускана избрана дотация и това ще продължи през първите 10 години от започването на плана. Финансовата помощ ще бъде по 380 000 евро за мегават .

Част от плана ще бъде финансирана по гръцката част на Общоевропейския проект за възобновяване и резистентност , с който Европейски Съюз финансира разнообразни планове с концепцията да понижи негативните стопански резултати от COVID-пандемията.

В рамките на тръжната процедура ще бъде избрана годишната дотация за всеки план.
 Радев желае повече газ от Гърция
Радев желае повече газ от Гърция

Българската страна има 20% от собствеността на терминала в Александруполис

Предвиден е и коригиращ механизъм за връщане на средствата , в случай че се окаже, че при съхранението на силата се акумулират доходи, които покриват и размера на дотацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР