Европейският съюз обяви план за инвестиции на стойност 300 млрд.

...
Европейският съюз обяви план за инвестиции на стойност 300 млрд.
Коментари Харесай

ЕС обяви план за инвестиции от 300 млрд. евро в целия свят

Европейският съюз разгласи проект за вложения на стойност 300 милиарда евро в инфраструктурни, цифрови и климатични планове по целия свят, предадоха международните организации.

Планът, наименуван " Глобален портал " (Global Gateway), е същинска опция и по-добра оферта на самодейността на Китай " Един пояс, веднъж ", сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Global Gateway има за цел да усили вложенията, насърчаващи демократичните полезности, положителното ръководство и прозрачността, зелената, чистата и сигурната инфраструктура, както и да подтиква частните вложения, се показва в известието на уеб страницата на Европейска комисия.

Порталът ще събере на едно място Европейски Съюз, финансовите институции на страните членки, както и институции, работещи за развиването, като Европейската капиталова банка (EIB) и Европейската банка за възобновяване и развиване (EBRD).

Свързването на основни браншове оказва помощ за построяването на общности със споделени ползи и за укрепването на сигурността на нашите вериги на доставки, уточни шефът на европейската дипломация Жозеп Борел.

Global Gateway се основава на новите принадлежности, включени в многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 година По-конкретно по линия на Европейския фонд за стабилно развитие+ (EFSD+) ще бъдат отпуснати 135 милиарда евро за гарантиране на вложенията в инфраструктурни планове в интервала 2021-2027 година в допълнение на 18 милиарда евро под формата на грантове от бюджета на Европейски Съюз.

Европейски Съюз изследва и опцията за основаването на Европейска експортна кредитна организация (EECF), която да добавя съществуващите кредитни съглашения на равнище страни членки и да усили като цяло европейския потенциал в тази сфера.

EECF ще обезпечи по-добър достъп на европейския бизнес до пазарите в трети страни, където той би трябвало да се конкурира с непознати компании, получаващи сериозна помощ от своите държавни управления, и по този начин ще улесни присъединяване му в инфраструктурни планове.

Европейски Съюз ще предложи на сътрудниците си освен солидни финансови условия и бюджетни гаранции, само че и ще подтиква високи екологични, обществени и стратегически за ръководството стандарти. Европейски Съюз ще обезпечи и техническа помощ, с цел да усили потенциала на сътрудниците си за подготовка на инфраструктурни планове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР