Европейският съюз обяви нов пакет от хапещи мерки, целящи да

...
Европейският съюз обяви нов пакет от хапещи мерки, целящи да
Коментари Харесай

ЕС с нов пакет от "хапещи мерки" срещу Русия

Европейският съюз разгласи нов пакет от " хапещи " ограничения, целящи да засилят натиска върху съветското държавно управление и стопанска система.

Според изказване, оповестено на нейния уеб страница в четвъртък, пакетът от наказания " вкарва в законодателството на Европейски Съюз основата за въвеждане на ценови таван, обвързван с морския превоз на съветски нефт за трети страни, и спомагателни ограничавания върху морския превоз на недопечен нефт и петролни артикули за трети страни ".

Според новите наказания се не разрешава обезпечаването на морски превоз до трети страни на недопечен нефт от Русия и обвързваните с него техническа помощ, брокерски и финансови услуги. Мярката би трябвало да влезе в действие от декември, а за петролни артикули оттова - от февруари следващата година.

Ще се позволява изключение единствено в случаите, когато петролът и продуктите от него са закупени на или под открития ценови таван. Това ограничаване ще стартира да се ползва незабавно, откакто страните-членки одобряват единомислещо въпросния таван.

В новия санкционен пакет има възбрана за импорт на стоманени артикули от Русия, както и за експорт на артикули от Европейски Съюз в авиационния бранш.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР