Европейският съюз обсъжда възможното налагане на санкции срещу дъщерите на

...
Европейският съюз обсъжда възможното налагане на санкции срещу дъщерите на
Коментари Харесай

ЕС планира да наложи санкции срещу дъщерите на Путин

Европейският съюз разисква вероятното налагане на наказания против дъщерите на Путин поради събитията в украинския град Буча, оповестява Bloomberg, базирайки се на разнообразни източници.

По-рано Wall Street Journal заяви, че Съединени американски щати желаят да наложат наказания на дъщерите на Путин от първата му брачна половинка Людмила Шкребнева - Катерина Тихонова и Мария Воронцова. Очаква се ограниченията да бъдат оповестени тази седмица.

Докато Путин не разкрива никакви детайлности за членовете на фамилията си, съгласно известията Воронцова е съсобственик на Nomeko, компания, която построява онкологичен център покрай Санкт Петербург, а Тихонова оглавява института за изкуствен интелект в Московския държавен университет и е шеф на Националното интелектуално развиване Фондация Русия.

Не е ясно дали Катерина и Мария имат активи в други страни. Тъй като животът им е обгърнат в тайнственост и Кремъл в никакъв случай не е разгласил техни фотоси. През 2015 година Путин съобщи, че и двете му дъщери са приключили съветски университети и приказват няколко езика. Това е единствената публична информация за тях

Държавите-членки на Европейски Съюз ще би трябвало да одобрят всевъзможни наказания.

Европейският съюз също обмисля да наложи наказания на някои съветски политици, държавници, общественици, предприемачи, олигарси и техни родственици в допълнение към семейство Путин, като описът предстои на смяна, оповестява Bloomberg.

Предложението идва, откакто Европейски Съюз разгласи във вторник, че има намерение да забрани вноса на съветски въглища в отговор на известията за съветски военни кръвопролития и убийства в Буча
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР