Европейският съюз обсъжда отделен режим на санкции срещу Русия, която

...
Европейският съюз обсъжда отделен режим на санкции срещу Русия, която
Коментари Харесай

Европейският съюз готви нов вид санкции срещу Русия

Европейският съюз разисква обособен режим на наказания против Русия, която бързо усилва приходите си. Инициатори за основаването на новия тип ограничавания са балтийските страни, Полша, Чешката република, Румъния, Финландия и Швеция, оповестява Deutsche Welle, базирайки се на редица източници в Брюксел.

Според документа, с който DW разполага, има безапелационни аргументи за въвеждане на режим на наказания против Руската федерация, сходен на други ограничавания против управляващи на страни като Беларус, Иран, Северна Корея и Венецуела, разяснява " Фокус ".

Отбелязва се, че обособеният режим на наказания има за цел да обезпечи правно съображение за наказване на виновните за утежняването на обстановката в страната.

" Критериите за включване са утежняване на изискванията за съблюдаване на човешките права, политизирана правосъдна система и репресии против гражданското общество, в това число дейности, които подкопават демокрацията и върховенството на закона ", се споделя в документа.

По този метод се предлага въвеждането на наказания против представители на " репресивния държавен уред на Русия, в това число тези, които вземат участие в политически стимулирани правосъдни решения против представители на гражданското общество и демократичната съпротива и тяхното по-нататъшно задържане, да вземем за пример виновни лица в правосъдната система. (прокуратури, съдилища, места за отнемане от свобода) “.

Според публицистите Върховният представител на Европейски Съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел се надява на бързо утвърждение на обособения режим на наказания против Руската федерация. Предложението бе импортирано в Европейската външна работа на 28 февруари.

Пред Европейския парламент на 10 април Борел акцентира, че се разисква " нов обособен режим на наказания против Русия “ и изрази вяра, че той ще бъде бързо утвърден. Очаква се решението да бъде взето преди изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 6-9 юни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР