Европейският съюз няма как да стане гарант, той може да

...
Европейският съюз няма как да стане гарант, той може да
Коментари Харесай

Поптодорова за Северна Македония: ЕС няма как да стане гарант, той може да е само посредник

" Европейският съюз няма по какъв начин да стане поръчител, той може да е единствено медиатор по отношение на тематиката за Северна Македония. " Това съобщи вицепрезидентът на Българския атлантически клуб Елена Поптодорова след визитата на Олаф Шолц у нас пред " БТВ ".

„ Той извърши тъкмо това. Посредническа роля и ще го вършат до последно. Имаме съчетани старания на Франция и Германия. Много, доста неприятна вест е за България да се опълчва на машината на Европейския съюз. Ние се противопоставяме на главния мотор. И отново споделям подвеждащо е внушението от формалните представители, формалните, високите равнища за това, че има схващане. Не, няма схващане, тъй като дори и ние през днешния ден всички не всичко може да разберем. Аз не разбирам доста от настояванията, изключително в рамковата позиция, които са изписани, изключително поради фактът, че се сменяха попътно неведнъж “, разяснява Поптодорова.

Според нея вписването на българите в Конституцията на РСМ е по-скоро забележим церемониален акт за схващане на българските паники.

„ Тук скачат, несъмнено, патриотични сили и всевъзможни прилежащи принадлежащи към тях кръгове, които настояват не, не, няма такава по този начин да не може, тъй като ние сме там болшинството ние сме малцинство и по този начин нататък, само че явно това е някаква избавителна сламка. Въпросът е в друго. Не може да стане бързо. Тя ще отнеме доста време, в това число политическо време в самата Северна Македония, а би трябвало да разберем едно нещо, това е потвърдено. Всички договаряния и за Европейския съюз, и за НАТО бяха процедурата и процесът, в който ние извършихме нашите промени. Ако желаеме Северна Македония, да вкара измененията, за които ние настояваме, това може да стане единствено когато тя е вкарана, в случай че щете впримчена в наложителните детайли и условия на преговорния развой “, добави вицепрезидентът на Българския атлантически клуб.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР