Европейският съюз няма да може да се откаже от смяната

...
Европейският съюз няма да може да се откаже от смяната
Коментари Харесай

Австрийски министър: ЕС няма да може да се откаже от смяната на часовото време

Европейският съюз няма да може да се откаже от промяната на часовото време два пъти годишно от следващата година, защото няколко страни членки имат запаси. Това съобщи през днешния ден австрийският министър на превоза Норберт Хофер, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Хофер е хазаин на неофициална среща на европейските министри на превоза в град Грац през днешния ден, където те ще обсъдят предлагането на Европейската комисия да бъде изоставено прекосяването към лятно часово време сред пролетта и лятото.

Важно е да се избегнат " кръпки " от разнообразни часови зони в Европейски Съюз, акцентира транспортният министър на Австрия, коята сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Според Хофер две или три страни членки не желаят да вкарват измененията през 2019 година, тъй като техническата подготовка в авиотрафика и други браншове може да отнеме 18 месеца.

При онлайн анкета, извършена наскоро в Европейски Съюз, 84 % от участвалите 4,6 милиона души поддържат премахването на промяната на часовото време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР