Европейският съюз не може да се откаже от използването на

...
Европейският съюз не може да се откаже от използването на
Коментари Харесай

Европа не може да се откаже от въглищата, заради дефицита на природен газ


Европейският съюз не може да се откаже от потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия и топлоенергия, поради недостига на природен газ от една страна и високите цени за синьото гориво от друга, цитира организация Bloomberg съветската Интерфакс.

Най-студената зима от 2012 година изпразни европейските газохранилища, а доставките от Русия и Норвегия са с лимитирана пропускателна мощ на газопроводите, а има и други фактори. В резултат цената на газа се увеличи до най-високите си равнища за последните пет години.

При актуалното равнище на цените на газа, производството на електрическа енергия и топлинна сила е нерентабилно.

„ За Европейски Съюз ще е мъчно постигането на задачите във връзка с промяна на горивото, в случай че газа не е задоволителен “, декларира шефът на отдела за разбор на пазарите на природен газ и въглища към Energy Aspects Тревор Сикорски.

През април специалисти от Interfax Energy споделиха, че Европейският съюз се стреми да понижи зависимостта от съветски природен газ, само че без да обръща внимание на мащабите на потреблението на съветски енергийни въглища. В същото време каузи на съветските въглища във вноса на Европейски Съюз напоследък е сравним с мащабите на вноса на газ, като през есента на предходната година е достигнал 42 %, отбелязва от своя страна съветската организация.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР