Европейският съюз не може да бъде неутрална страна в преговорите

...
Европейският съюз не може да бъде неутрална страна в преговорите
Коментари Харесай

Борел настоява за по-силна роля на ЕС в преговорите за сигурност с Русия

Европейският съюз не може да бъде неутрална страна в договарянията за гаранции за сигурност сред Съединени американски щати и НАТО с Русия. Това съобщи външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел, представен от Financial Times, съобщи БГНЕС.

В края на 2021 година Русия разгласява планове на контракт със Съединени американски щати и на съглашение с НАТО за гаранции за сигурност.
Байдън и Путин си разменили предизвестия за Украйна, само че дават обещание дипломация
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести съветския си сътрудник Владимир Путин за корав отговор на Съединени американски щати при вероятно навлизане в Украйна, а...
Прочети повече
По-специално Москва изисква от западните сътрудници правни гаранции против по-нататъшното разширение на НАТО на изток, против присъединението на Украйна към блока и против основаването на военни бази в някогашни руски републики.

" Европейски Съюз не може да бъде безпристрастен наблюдаващ на договарянията ", сподели Борел.

Разговорите сред Русия и Съединени американски щати по съветските оферти за гаранции за сигурност са планувани за 10 януари в Женева. Очаква се те да бъдат разисквани по-късно на 12 януари на особено свикано съвещание на Съвета Русия-НАТО в Брюксел и на 13 януари на сесия на ОССЕ във Виена.

Киев и западните страни неотдавна показаха угриженост по отношение на хипотетичното усилване на " нападателните дейности " на Русия наоколо до границите на Украйна. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия придвижва войските си на своя територия и по свое убеждение. Според него това не заплашва никого.
Има ли риск от война сред Русия и НАТО - ултиматум, предпоставки и отговор
Миналия петък (17 декември) Русия насочи съответни претенции към НАТО, избрани от голям брой анализатори и медии като ултиматум. Пред...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР