Европейският съюз не изключва възможността първо да вземе решение за

...
Европейският съюз не изключва възможността първо да вземе решение за
Коментари Харесай

Има ли Македония по-големи шансове от Албания за Европейския съюз?

Европейският съюз не изключва опцията първо да вземе решение за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония, споделя немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от македонското електронно издание  “МКД “.
Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини явно счита, че възможностите за решение за започване на договаряния с Албания и Северна Македония през октомври са увеличени. След срещата с министрите на външните работи на Европейски Съюз и техните сътрудници от Западните Балкани в Хелзинки Могерини стигна до заключението, че смисъла на разширението на Европейски Съюз е станало по-очевидно от всеки път, написа FAZ, представен от Агенция „ Фокус “.
Засега на началото на договарянията се опълчват Франция, Дания и Холандия. Париж показва, че е належащо първо да се укрепи Съюзът, а по-късно да се разшири, до момента в който Хага и Копенхаген са загрижени за положението на процесите на промени в Албания.
Следователно опцията Европейски Съюз първо да вземе решение за започване на договаряния със Северна Македония не е изключено.
Междувременно немският външен министър Хайко Маас счита, че няма да е належащо да има обособени диспути за страните кандидатки. Германският вестник също цитира финландския външен министър Тимо Сойни, който е предизвестил немския си сътрудник, че забавянето на решението може да помогне за увеличение на въздействието на други страни върху Западните Балкани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР