Европейският съюз не е окончателното решение на спора между Сърбия

...
Европейският съюз не е окончателното решение на спора между Сърбия
Коментари Харесай

Боби Бобев: Европейският съюз не е окончателното решение на спора между Сърбия и Косово

" Европейският съюз не е окончателното решение на разногласието сред Сърбия и Косово, не взема решение всички въпроси, а просто ги насочва към една нормализация и нападна в точните постановки нуждата да се стигне до една нормализация на връзките, след което към този момент да имаме постигане до ново съглашение, което ще бъде правно обвързващо ", сподели Боби Бобев, някогашен дипломат на България в Албания и Косово в ефира на " Фокус ", цитирайки дословно чл. 6 на Европейския проект за възстановяване на връзките сред Белград и Прищина, който гласи:

" Въпреки, че актуалното съглашение съставлява значима стъпка в процеса на нормализиране, двете страни ще продължат с нов подтик процеса на разговор, воден от Европейския съюз, който следва да докара до правно обвързващо съглашение за цялостното нормализиране на връзките им “. 

Той изясни, че като човек чете тези 11 точки на това предложение на Европейския съюз, може да откри доста подводни камъни, някои ги назовават към този момент " клопки “, само че това са по-скоро подводни камъни, по които занапред ще се разсъждава, занапред ще се водят диалози в границите на този разговор.

" По създание и Сърбия, и Косово в избран смисъл възприеха това предложение на Европейския съюз, и са подготвени да продължат да беседват. И Вучич, и Курти подчертаха, че диалозите ще продължат освен на 18 март, както вие казахте, евентуално и по-нататък, евентуално с присъединяване и на основните договарящи на двете страни, с цел да се търсят пътища за дефинитивно решение на въпроса ", изрази мнение той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР