Европейският съюз нарече откриването на Кримския мост крачка към насилствената

...
Европейският съюз нарече откриването на Кримския мост крачка към насилствената
Коментари Харесай

ЕС възнегодува срещу моста, свързващ Крим и Русия

Европейският съюз назова откриването на Кримския мост крачка " към насилствената интеграция на Крим в състава на Руската федерация " и деяние, подкопаващо суверенитета на Украйна, съобщи ТАСС.

" Русия построи Керченския мост на Кримския полуостров без единодушието на Украйна. Това е следващо нарушаване на териториалната целокупност на Украйна от Русия. Създаването на моста има за цел по-нататъшната насилствена интеграция на нелегално присъединения Крим в състава на Руската федерация и изолацията му от Украйна, част от която е той ", се споделя в публикувано в Брюксел изказване на представител на външнополитическата работа на Европейски Съюз. В него се показва също, че мостът лимитира достъпа на плавателни съдове до украинските пристанища на Азовско море.

Франция също насочи рецензии, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин откри най-дългия мост в Европа, свързващ Крим и Русия. Франция осъжда построяването от Русия на Керченския мост, което способства за лишаването на Украйна от цялостен достъп до нейните интернационално приети териториални води и потреблението им, съобщи представителят на външното министерство Аниес фон дер Мюл, представена от " Франс прес ".

Франция остава твърдо привързана към възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, добави тя. Париж също по този начин съжалява за наличието на френски депутати на церемонията по откриването, определяйки го като персонална самодейност, която не ангажира отговорността на френските управляващи. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Украинската рецесия (2327)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР