Европейският съюз наложи замразяване на активи и забрана за издаване

...
Европейският съюз наложи замразяване на активи и забрана за издаване
Коментари Харесай

ЕС налага нови санкции на Хамас

Европейският съюз наложи заледяване на активи и възбрана за издаване на визи на компании и лица, упрекнати в подкрепяне терористичната формация " Хамас ". Санкциите са вторият кръг, който Европейски Съюз постанова на групировките " Хамас "  и " Палестински ислямски джихад " след нападението им против Израел на 7 октомври.

Досега блокът е присъединил в " черния лист " 12 физически и три юридически лица, свързани с бойците. Сред последните цели са три фиктивни сдружения, употребявани от основния финансист Хамза Абделбасит за ориентиране на средства към групировката, в това число испанската компания за недвижими парцели Al Zawaya Group, както и две други, основани в Судан.

Санкционирани са също ръководителят на " задграничните капиталови действия " на „ Хамас ”, обменно бюро, което разрешава преводи от Иран, и служителят, отговарящ за " Асоциацията на благотворителните институции ".

Освен това Европейски Съюз постанова наказания на Али Моршед Ширази, почитан чиновник на иранската Ислямска революционна армия, който следи връзките на Техеран с палестинските групировки от Ливан.

Високопоставеният чиновник на " Хамас " Махер Ребхи Обейд, " виновен за ръководенето на терористичните сътрудници на " Хамас "  на Западния бряг ", също беше включен в листата. При нападението на " Хамас "  на 7 октомври в южната част на Израел са починали 1195 души, най-вече цивилни, сочи информация на Агенция Франс Прес, основана на израелски данни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР