Европейският съюз наложи санкции на иранската компания Шахид авиейшън индъстрис

...
Европейският съюз наложи санкции на иранската компания Шахид авиейшън индъстрис
Коментари Харесай

Брюксел замрази парите на иранската фирма-производител на дронове камикадзе

Европейският съюз наложи наказания на иранската компания " Шахид авиейшън индъстрис " и на трима ирански генерали за това, че са забъркани в доставката на бойни дронове на Русия, за които се допуска, че са употребявани в границите на спора в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Подсилената от Запада противовъздушна защита на Украйна основава компликации за съветските военни самолети, а дроновете камикадзе са на ниска цена оръжие, което може да търси и унищожава цели, като в същото време всява боязън измежду бойците и цивилното население, отбелязва Асошиейтед прес.

Срещу Москав бяха предявени обвинявания в това, че изпраща талази от ирански дронове " Шахид " над Украйна, с цел да нанасят удари по електроцентрали и други основни обекти от украинската инфраструктура.

Европейски Съюз замрази намиращите се в Европа активи на иранската компания производител на дронове, а също по този начин и активите на тримата генерали. На тримата военни бе наложена и възбрана да стъпват на територията на Европейския съюз.

В изказване на Брюксел се споделя, че този ход " е сигнал за решимостта на Европейски Съюз да реагира бързо и уверено на дейностите на Иран в поддръжка на съветската експанзия против Украйна ". Брюксел осъжда доставката на ирански дронове на Русия и тяхното смъртоносно потребление в нападателната война против Украйна ".

Иран окачестви през днешния ден като " безпочвени " обвиняванията, че изпраща ракети и бойни дронове на Русия, които съветските сили да употребяват в спора в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР