Европейският съюз наложи четвърти пакет санкции на Русия заради войната

...
Европейският съюз наложи четвърти пакет санкции на Русия заради войната
Коментари Харесай

Нови санкции на ЕС срещу Русия удрят разглезения елит

Европейският съюз наложи четвърти пакет наказания на Русия поради войната в Украйна, който е най-големият до момента и включва над 600 изтъкнати лица и компании. Сред тях е корабостроителният цех в Зеленодолск (Татарстан), където е създаден подиграният от украински граничари на Змийския остров " незабележим " за радарите съветски боен транспортен съд " Василий Биков ", преди седмица (на 9 март през нощта) от украински брегови ракетчици.

Списъкът със наказания на Европейски Съюз против Русия е " най-силният пакет от наказателни ограничения, одобряван в миналото от Европейския съюз в неговата история ", съобщи през днешния ден френският министър на финансите Бруно Льо Мер преди да влезе в съвещание на финансовите министри на Европейски Съюз. " Това е историческо решение ", добави той, представен от " Политико " и БГНЕС.

Санкциите са ориентирани към съветския бизнес и медиен хайлайф, както и към компании от военния бранш. В известието се удостоверява, че глобите удрят по " основни олигарси, лобисти и пропагандисти, прокарващи версията на Кремъл за обстановката в Украйна, както и към основни компании в секторите на авиацията, военната индустрия и изделията с двойна приложимост, корабостроенето и машиностроенето ". Мерките ще вкарат и възбрана за импорт в Европейски Съюз на желязо и стомана.
Санкциите ще обиден също износа на първокласни артикули от Европейски Съюз, с цел да уязвят директно съветския хайлайф.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР