Европейският съюз може да стане неуправляем, ако крайната десница се

...
Европейският съюз може да стане неуправляем, ако крайната десница се
Коментари Харесай

Евролибералите ги е страх, че крайнодесните могат да направят Европа неуправляема

Европейският съюз може да стане неуправляем, в случай че крайната десница се показа добре на изборите за Европейски парламент през юни, както на изборите в Нидерландия през ноември, сподели във вторник ръководителят на демократичната група Renew, представена от " Ройтерс ".

Крайнодесните партии, в това число Националното заседание на Марин льо Пен във Франция и Лигата на Матео Салвини в Италия, се чака да просперират на изборите през юни с обещания за сгъстяване на метода на блока към имиграцията и намаляване на политиките за климата.

" С възхода на популистите съвсем на всички места в Европа от крайнодесните, ние рискуваме да имаме неуправляема Европа ", сподели във вторник Стефан Сежурне, водач на центристката група Renew Europe.

Renew, дясноцентристката Европейска национална партия и лявоцентристката група на социалистите и демократите образуваха коалиция преди пет години, с цел да съгласуват общи политически контури и да си поделят висшите постове в Европейски Съюз.

Тримата имат 420 от общо 705 места в Народното събрание.

Победата на антиимиграционния популист Герт Вилдерс на изборите в Нидерландия обаче изпрати предизвестие към главните политици. Във Франция партията на президента Еманюел Макрон, която съставлява една четвърт от Renew, изостава от крайнодесния водач Марин Льо Пен с 8-10 процентни пункта.

" Рискът е, че може да се окаже доста мъчно да се образува болшинство " , сподели Сежурне пред група публицисти.

Френският народен представител изключи всевъзможен съюз с крайната десница или с евроскептичната група на Европейските консерватори и реформисти. Тя включва полската партия " Право и правдивост ", която се бори с Брюксел в продължение на осем години. Той изрази песимизъм и към групата на Зелените.

Сежурне сподели, че всеобщите партии би трябвало да посочат постигнатото съглашение на Европейски Съюз за приемане на мигранти и да насочат вниманието си към други тематики, като зеления и цифровия преход и защитата.
 Унгария сложи изискване за повдигане на ветото върху помощта на Европейски Съюз за Украйна
Унгария сложи изискване за повдигане на ветото върху помощта на Европейски Съюз за Украйна

Настоява финансирането да се преразглежда всяка година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР