Европейският съюз може да плати над 10 млрд. долара, за

...
Европейският съюз може да плати над 10 млрд. долара, за
Коментари Харесай

ЕС може да плати над 10 млрд. долара за ваксини от CureVac и Pfizer

Европейският съюз може да заплати над 10 милиарда $, с цел да обезпечи стотици милиони дози от имунизациите, които създават Pfizer и CureVac, заяви за „ Ройтерс “ участник в договарянията.

Според него блокът се е съгласил да даде 18.34 $ на доза за препарата против COVID-19 на Pfizer и BioNTech, което прави 3.7 милиарда $ за 200 млн. дози. Сумата може да се усили при поръчката на още 100 млн. броя в границите на договорката, която включва и застраховка на страните членки да получат обезщетение, в случай че фирмите пренасочат дози към Америка.

Информацията за ценообразуването, която не бе разкрита по-рано, удостоверява, че Европейски Съюз заплаща по-малко на доза от Съединени американски щати за в началото доставяне с имунизацията.

Европейски Съюз настрана се е съгласил да заплати 11.84 $ на доза за в началото доставяне с 225 млн. броя от имунизацията на CureVac. Блокът обезпечи доставката на до 405 млн. дози, от които 180 млн. са спомагателни, по желание. Тяхната цена може да доближи 4.6 милиарда $. Компанията към този момент разгласи решението си да стартира доставките до края на март идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР