Европейският съюз може да е много по-мощен и справедлив в

...
Европейският съюз може да е много по-мощен и справедлив в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: ЕС може да е много по-мощен и справедлив в социален план

Европейският съюз може да е доста по-мощен и обективен в обществен проект. Това съобщи водачът на Коалиция " Солидарна България “ Ваня Григорова, която е лидер на листите в 25 МИР в София, на тази в Пловдив-град и за европейски парламент.

" Важното на тези избори е не какво желае Ваня Григорова, а какво желаят да създадат Ваня Григорова и " Солидарна България “! А то е - отбрана на правата на работещите. Това правех и като синдикалист, и като общински консултант, това ще върша и в Народното събрание, съобщи тя. - Поведох евролистата на " Солидарна България “ по гледище на съдружните ни сътрудници, с цел да покажем единството сред политиката, която ще водим, на национално и европейско равнище. В европейската листа на " Солидарна България “ има задоволително хора, които са извънредно опитни, като Георги Кадиев, Невена Петрова, потвърдила че работи за хората с главната си роля в " Елби булгарикум “ и преодоляването на цените на киселото мляко, сиренето и кашкавала, до момента в който те растяха стремглаво. Минималната работна заплата можеше да е нараснала преди години, а не едвам в този момент и то единствено, с цел да могат партиите в Народното събрание на имитират, че ги е грижа за работещите. А европейската директивата към момента не транспонирана, тъй че минималната заплата няма да доближи съвсем хиляда лв. в края на годината “.

Ваня Григорова напомни за Европейският дирек за обществените права и Директивата за минималните хонорари, в която написа, че би трябвало да има покриване на 80% от служащите в групово трудово договаряне. " Това би довело до доста по-добро възнаграждение и отбрана на правата на работещите. Но глобите по тази инструкция са инспекции и рекомендации, разяснява тя. - Европейският политически хайлайф размахва бича на глобите, когато би трябвало да се постановат либерализации, еластичност, конкурентноспособност. А когато би трябвало да се ползват обществени правила и цели, глобите са витиевати и не се санкционират страните, които ги неглижират. У нас груповите трудови права също се нарушават без никакви действителни наказания. Затова ние от " Солидарна България “ ще предложим в Народното събрание компаниите, които аплайват за публични поръчки, да имат преимущество, в случай че в дадената компания има подписан групов трудов контракт. Това фрапантно ще усили броя на чиновниците, покрити с КТД “.

Лидерът на Коалиция " Солидарна България “ означи, че в европейски проект е проблем опитът на политическите елити да подменят локалните работещи с външни. " Проблем е, тъй като това е обществен дъмпинг. Подменянето е с хора, които са доста по-склонни да работят за по-ниско възнаграждение и при по-лоши условия на труд.  А мигрантският въпрос в Европа не може да се реши без равнопоставеност на страните, не може да ни притискат, поради частичното приемане в Шенген, да одобряваме мигранти, съобщи тя. - Това отвред си е порочна търговия с плът. Би трябвало да има правилник, който да разпределя хората още в самото начало. А в случай че в действителност българските ръководещи желаят да защитят българите - имат един много  мощен инструмент! И това е ветото! Когато ползите на България са наранени - би трябвало да се наложи несъгласие “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР