Европейският съюз изрази съжаление, че сръбските власти ще отменят или

...
Европейският съюз изрази съжаление, че сръбските власти ще отменят или
Коментари Харесай

ЕС: Съжаляваме, че Сърбия отменя Европрайд

Европейският съюз изрази страдание, че сръбските управляващи ще анулират или отсрочат общоевропейското събитие Европрайд, заявявайки, че ще следи от близко въпроса, заяви белградската организация Бета.

" Съжаляваме, че Сърбия разгласи, че ще анулира или отсрочи Европрайд, откакто в началото реши да бъде хазаин в Белград този септември, и бихме приветствали спомагателни уточнения. Ще следим този въпрос от близко. Надяваме се, че може да се откри метод Европрайд да бъде извършен безвредно и в мир “, сподели нощес представителят на Европейската комисия Ана Писонеро.

В изказването на Ана Писонеро, което бе оповестено в Туитър от Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия, се показва още, че  Европейски Съюз поддържа равенството и отхвърля всяка форма на дискриминация, добавя Българска телеграфна агенция.

" Европрайд се застъпва за равни права на ЛГБТИК хората в цяла Европа от доста години, давайки глас на тези, които постоянно са дискриминирани заради тяхната полова ориентировка. Това са съществени права за Европейски Съюз и ние чакаме нашите най-близки сътрудници да ги зачитат ", съобщи ръководителят на Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре.

Сръбският президент Александър Вучич сподели в събота, че Европрайд, плануван за септември, ще бъде анулирани или отсрочен, съгласно болшинството от членовете на държавното управление и министър-председателя Ана Бърнабич. 

Премиерът Бърнабич заяви тази заран, че страната не желае да лиши никого от правата, обезпечени от Конституцията, и че известието за анулация на Европрайд е " по-скоро молба към уредниците " да се откажат от митинга, в сравнение с заповед да не вършат шествие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР