Европейският съюз изпраща спешна помощ от самолети и пожарникариОсемнадесет тела

...
Европейският съюз изпраща спешна помощ от самолети и пожарникариОсемнадесет тела
Коментари Харесай

Заради горски пожари: 18 овъглени тела в Северна Гърция, а в Александруполис тече евакуация


Европейският съюз изпраща незабавна помощ от самолети и пожарникари

Осемнадесет тела са открити в гориста околност в Северна Гърция, наранена от горски пожари през последните четири дни, заяви гръцката противопожарна работа. Първоначалните отчети допускат, че починалите може да са мигранти, предава Би Би Си.

Регионът Еврос в североизточна Гърция, близо до турската граница, е унищожен от пожари.

Невъзможно е да се овладее огънят в Александруполис, признават гръцките управляващи. В момента изтеглят крайните квартали на града, до които доближи огнената буря. В региона духа доста мощен вятър и непрестанно се разпалват нови огнища.

Магистралата в посока Комотини е затворена и за евакуацията се употребяват обходни направления. В евакуацията по море оказват помощ притежатели на яхти, написа БНР.

Пациенти от болница са били преместени, когато пожарите са достигнали Александруполис.

Пламъците са стигнали на територията на университетската болница в града и новородени бебета и пациенти в интензивно поделение са били евакуирани с ферибот.

Говорителят на противопожарната работа Янис Артопойос сподели, че се проверява опцията 18-те жертви, открити във вторник, да са влезнали незаконно в Гърция, като се има поради, че няма известия за изчезнали поданици.

Регионът на Еврос се трансформира в един от най-популярните направления за сирийски и азиатски мигранти, пресичащи река Еврос от Турция към Европейския съюз.

Европейският съюз активизира в допълнение европейска помощ към Гърция за справяне с продължаващите опустошителни горски пожари.

Изображение от европейския спътник METEOSAT-11 демонстрира силата и мащаба на горските пожари в Гърция, като от фотографията се вижда компактен пушек, покриващ небето в няколко области в страната, съобщи гръцката телевизия „ Скай “. Димът от пожарите в региона на Еврос доближи 950 км на югозапад, покривайки повърхност от към 110 000 кв.м.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР