Европейският съюз инвестира 9 млн. евро, за да могат младежи

...
Европейският съюз инвестира 9 млн. евро, за да могат младежи
Коментари Харесай

Европейският съюз отпуска милиони за младежка интеграция в пазара на труда

Европейският съюз влага 9 млн. евро, с цел да могат младежи (15-29 г.), в неравностойно състояние, да бъдат привлечени, в образование, и да развият уменията, с които по-лесно ще се (ре)интегрират на пазара на труда.

За задачата се предизвиква съдействието сред европейските страни и обмена на положителни практики, в другите области, като наемане на работа, обучение, рационализиране на уменията и общественото включване.

Така ще се развиват и популяризират новаторските подходи, оказали се сполучливи, в разнообразни райони. Процедурата е финансирана от Европейския обществен фонд (ЕСФ+) и Инициативата за Социални нововъведения (SI+), крайният период за кандидатстване 29 февруари 2024.

" По тематиката доста съществено се работи както във всяка страна членка на Европейския съюз, по този начин и с помощта през централните стратегии. За страдание групата на младежите сред 15 и 29 години е една от най-уязвимите и най-нестабилните в по отношение на намиране на вярната работа. През последните 3-4 години с натрупването на няколко огромни рецесии казусът сякаш се задълбочава и се прибавят и нови групи ", означи, пред БНР-Радио София, Пенка Цветкова, от Информационен център EaSI България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР